Ik houd van de HEER

  

Psalmen voor NuGod heb ik lief, want Hij hoort mijn stem – zo begint Psalm 116 en al staat er nog veel meer in, in wezen is dit al het belangrijkste: God heb ik lief, of “ik hou van de HEER” (de prachtige versie van PvN.)

Het is het grote gebod en tegelijk is het iets wat geen sterveling doet uit zichzelf, zonder het werk van de heilige Geest.

God liefhebben, dat is andere koek dan “ik geloof dat er iets moet zijn”.

Mij helpt het om te beseffen dat Jezus deze Psalm zong, met zijn leerlingen vlak voordat hij naar de Olijfberg ging. We hebben speciale aandacht voor vs 9, “wandelen in het land van de levenden onder het oog van de Heer”. Want dat is nog een hele kunst, om als je weer lucht krijgt na een ernstige ziekte de draad ook echt op te pakken.

  •       Beluister preek over: Ik houd van de HEER - Psalm 116 - Willem Smouter