Collecte Noodhulp voor Nepal

  

nepal

Door een zware aardbeving in Nepal zaterdag 25 april zijn meer dan 4.000 doden en duizenden gewonden gevallen. Het aantal slachtoffers loopt nog steeds op. Gebouwen zijn ingestort, huizen verwoest en wegen en voorzieningen zwaar beschadigd. Deze week vertrekt een onderzoeksteam van het Christelijk Noodhulpcluster naar Nepal om samen met lokale partnerorganisaties te inventariseren hoe het beste noodhulp kan worden verleend. 

Het is de ergste aardbeving in Nepal in tachtig jaar. Het centrum van de aardbeving lag tussen de hoofdstad Kathmandu en de stad Pokhara. De aardbeving had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. De schokken werden zelfs in Delhi gevoeld, 800 km verderop. Het gebied werd zondagmorgen opnieuw getroffen door een zware naschok.

Onbereikbare dorpen

Een noodhulpcoordinator van het Christelijk Noodhulpcluster uit het veld vertelt: ‘Deze aardbeving is het worst case scenario voor de inwoners van Nepal. Sommige dorpen zullen onbereikbaar zijn voor tenminste een week. Het landschap en de vele bergweggetjes zorgen ervoor dat veel goederen naar het gebied per luchttransport vervoerd zullen moeten worden. Dat zal zorgen voor enorme kosten als meer afgelegen dorpsgemeenschappen moeten worden bereikt.’

Het Christelijk Noodhulpcluster is een groep van vijf christelijke hulporganisaties. Na een ramp wordt altijd met de leden van dit cluster afgestemd of er noodhulp gegeven zal worden en welke organisaties dat gaan doen. Op deze manier wordt voorkomen dat meerdere fondsenwervingsacties tegelijk worden gehouden. De leden van het cluster zijn: DorcasTearRed een KindWoord en Daad en ZOA.

Zondag 3 april collecteren we voor noodhulp in Nepal na de aardbeving van afgelopen zaterdag. U geeft toch ook? Zondag in de collecte, of via bankrekening NL23INGB0002646930 t.n.v. Diaconie Ned. Geref. Kerk te Apeldoorn onder vermelding Nepal.