Tabernakelkerk > Agenda > 9 apr: ‘Zie het Kruis’ door Gospelkoor His Voice

9 apr: ‘Zie het Kruis’ door Gospelkoor His Voice

Op 9 april zal Gospelkoor His Voice het stuk ‘Zie het Kruis’ uitvoeren in een dienst van 6GK in kerkgebouw De Voorhof, Gijsbrechtgaarde 101 in Apeldoorn. Het is al sinds 8 jaar dat His Voice het verhaal van Passie en Pasen op deze wijze vertolkt. Het blijft nog altijd indrukwekkend om in anderhalf uur het hele verhaal te “doorluisteren” en te beleven.

Vanuit het Mattheusevangelie lezen we de geschiedenis over het lijden en sterven van Jezus, onderbroken door koornummers, samenzang, solo’s, muziek of zelfs alleen maar momenten van stil zijn. Sprekende beamerbeelden ondersteunen het geheel.

De muziek vult aan wat in de tekst niet staat. In Mattheus staat bijvoorbeeld niet het kruiswoord “het is volbracht”. Op die plek zingt het koor het nummer “It is finished”.

Passie én Pasen, het stuk eindigt niet bij de kruisiging, maar met de krachtige en vreugdevolle boodschap: De Heer is waarlijk opgestaan!

De titel van het concert komt van het lied ‘Zie het Kruis’ (Oorspronkelijk ‘The Power of the Cross’ van Keith Getty & Stuart Townend). Een prachtig lied, dat eigenlijk het hele paasverhaal en daarmee de kern van het evangelie verwoordt. Zie ook www.his-voice.nl.

Zondag 9 april – 17:00 De Voorhof, Gijsbrechtgaarde 101 in Apeldoorn