13 mrt: Vrienden gezocht voor statushouders

  

Integreren in een nieuwe samenleving en cultuur is niet eenvoudig. Het contact met Nederlanders is van groot belang om een nieuw leven op te kunnen bouwen in de Nederlandse samenleving.

Met het project ‘Meet & Connect’ willen we duurzame verbinding tot stand brengen tussen Nederlanders en statushouders. Dit vanuit de overtuiging dat ieder mens vrienden nodig heeft om zich thuis te kunnen voelen. Concreet betekent dit dat we Apeldoornse gezinnen koppelen aan Apeldoornse statushouders voor een periode van een jaar. Gedurende dit jaar spreek je met elkaar af, onderneem je activiteiten en deel je je leven met elkaar op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid.

Lijkt je dit leuk? Wil je meer informatie? Kijk op onze website of kom naar de informatieavond op dinsdag 13 maart 19.30 – 21.30 uur, Locatie Aventus, Laan van de Mensenrechten 500.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij je wat Meet&Connect is, wat de achtergronden zijn van nieuwkomers, wat er bij hen leeft en op welke wijze autochtone Apeldoorners en nieuwkomers voor elkaar van betekenis kunnen zijn. Meer informatie en aanmelden: mariska@presentapeldoorn.nl  / www.presentapeldoorn.nl

Graag tot ziens op 13 maart!