20 januari: Gedenkstenen Joods Apeldoorn

  

In Apeldoorn, zoals op zoveel plaatsen, hebben voor de oorlog veel Joodse mensen gewoond en een groot deel van hen is omgebracht in de kampen. Sinds afgelopen zomer worden door de werkgroep Gedenkstenen Joods Apeldoorn telkens in het trottoir voor hun vroegere woningen gedenkstenen geplaatst: zwarte granieten stenen (10×15 cm) met daarin gegraveerd de naam, leeftijd, datum- en plaats van overlijden. Een steenlegging is openbaar en u bent altijd van harte welkom om een herdenking van de slachtoffers bij te wonen.

Op 20 januari 2019 hoopt de werkgroep op drie adressen in Apeldoorn gedenkstenen te plaatsen.

Dit zal in aanwezigheid zijn van familieleden uit Israël. U bent vanaf 13:00 welkom in de Anne Frankschool. Het programma duurt tot ongeveer 15:15.

Op een speciale website is meer over dit project te lezen, inclusief levensverhalen en foto’s van de betreffende families. Een financiële bijdrage geven is ook mogelijk. Opdat wij niet vergeten.