Meet & Eat met vluchtelingen weer een succes

  

Op 14 februari, de dag van de liefde, werden zo’n zeventig vluchtelingen uitgenodigd door gemeenteleden van de Tabernakelkerk. Een avondje uit met een lekkere maaltijd bij de gemeenteleden thuis.

,,Ik voel me even geen vluchteling meer’’, vertelt de 38-jarige Ashras uit Palestina. Hij is, samen met drie andere bewoners van de tijdelijke opvang opgehaald door de voorzitter van de Diaconie van de Tabernakelkerk, Johan Lammers. In het huis in Klarenbeek waar hij samen met zijn vrouw Caroline woont, is genoeg ruimte aan tafel voor een paar gasten.

Onder de gemeenteleden die hebben gekookt voor de vluchtelingen, is ook Winnie de Jong. ,,Mijn ouders komen oorspronkelijk uit Indonesië, daardoor weet ik hoe het is om in een onbekend, koud land te komen. Ik vind het belangrijk om deze mensen welkom te heten, ze te laten weten dat ze hier welkom zijn. En voor vanavond is het vooral belangrijk dat ze er even uit zijn, dat ze een gezellige avond hebben.’’

Lammers: ,,Er was veel belangstelling voor deze avond vanuit de vluchtelingen. Twee uur nadat we het aanmeldformulier ophingen in de opvang, was de lijst vol. We hebben deze actie samen met stichting Present en Kerk en Vluchteling opgezet. De bedoeling is dat we dit, samen met andere kerken in Apeldoorn, elke maand gaan organiseren.’’

Tekst en quotes: De Stentor