5 mrt: Shop4Nop, een kleding-ruil-beurs

  

Dit jaar denken we als gemeente na over het thema ‘Duurzaamheid’. Tijdens een van onze avonden kwam het onderwerp ‘consuminderen’ ter sprake. We hebben ‘n hoop onnodige spullen maar verlangen desondanks vaak naar meer, meer, meer.. (shame on us!)
De dames biechtten vervolgens op dat de kledingkast vaak goed volhangt, maar dat je toch met grote regelmaat reden ziet om weer wat nieuws te kopen. In het kader van zorg voor de aarde niet al te fraai zullen we maar zeggen.

Omdat we dolgraag bewuster én duurzamer willen leven, de aarde niet willen uitputten, maar tegelijk shoppen tóch leuk blijft, willen we graag een kleding-ruil-beurs organiseren. In dit geval voor dames. Als ’t een succes is kunnen we ’t wellicht vaker doen. En wie weet houd je er wel een vast ‘ruilmaatje’ aan over.

Hoe werkt het?

– Als je komt, neem je maximaal 5 kledingstukken mee die nog goed draagbaar zijn (of misschien zit er zelfs nog wel een prijskaartje aan). Je draagt ‘t niet omdat het nét je kleur niet is, de maat toch niet helemaal goed is of je bent er na een paar keer op uitgekeken…
– Bij binnenkomst hangen we het op/leggen het neer en drinken we eerst ’n bakje koffie of thee. Als iedereen binnen is gaat de ‘winkel’ open en kun je lekker gaan shoppen.
– Je shopt maximaal 5 kledingstukken.
– Wanneer er meer gegadigden zijn voor dat ene mooie jasje zit er niets anders op dan dobbelen ofzo J: komen we vast uit
– Wij zorgen voor koek & zopie.
– Alles wat over is en wat je zelf niet mee terug neemt, brengen wij naar een goed doel.
– Neem gerust je vriendin/buurvrouw/(schoon)zus mee! Let wel: ook van hen verwachten we dan inbreng.

  • Datum: 5 maart
  • Locatie: Tabernakelkerk
  • Tijd: Inloop/kleding ophangen: tussen 19.30 en 20.00, shop open vanaf: 20.15 uur

Je hoeft je niet aan te melden, maar om enig idee te hebben van het animo vinden we het fijn om te weten. Ben je dus zeker van plan te komen? Mail dan naar Tineke.

Groet,

Annemieke Poolman
Yvette Schenk
Nieske Kompanje
Esther van den Berg
Tineke Boom