Liefde, blijdschap, vrede

  

Hoe staat het met de druiven?

Toen wij thuis kwamen van vakantie, keken we eerst hoe het er met de druiven voor stond. Zijn ze gegroeid, wordt het wat dit jaar?

In de Bijbel wordt God vergeleken met iemand die ook zo geïnteresseerd is in de opbrengst van de wijnstok. Die staat symbool voor het volk Israël en er is God alles aangelegen dat zijn volk niet alleen leeft maar ook vrucht draagt. Je bent bedoeld om vrucht te dragen. In een korte serie van drie staan we stil bij de vrucht van de Geest, als beschreven in Galaten 5: 22. Het gaat de apostel erom dat we in vrijheid zullen leven. Maar dat loopt zo makkelijk mis. Onkruid groeit vanzelf, maar vrucht heeft zorg en aandacht nodig en vooral een goede bodem.

  •       Beluister preek over liefde vreugde vrede - Johannes 15 - Willem Smouter