Kloosterweekenden Abdij van Egmond

  

In januari en november 2023 organiseren Riëtte Petter en Yvette Schenk een kloosterweekend in de Abdij van Egmond.

De abdij is een gemeenschap van Benedictijnse monniken met speciale aandacht voor gebed en gastvrijheid. In leven en werken getuigen zij ervan hoe goed een leven in broederlijke gemeenschap is met God. De zorg voor de aarde, aan ons toevertrouwd, staat daarbij centraal.
De abdij wil ook voor anderen een plaats van gebed en ontmoeting, rust en stilte zijn, waar men zich thuis voelt en op adem kan komen.

Tijdens het kloosterweekend zullen we meeleven in het ritme van de broeders. De getijden (gebedsdiensten) geven het ritme van de dag aan. In het programma zijn er verschillende meditatieve werkvormen, waaronder een stiltewandeling. Dat zijn momenten dat je in stilte mag ZIJN. Luisteren naar de stilte geeft ruimte, ruimte voor Gods licht in jou.

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over deze weekenden, mail dan naar Riëtte of Yvette Schenk. Het weekend voor januari is volgeboekt en kent al een wachtlijst.