Bidden en vasten in de 40-dagentijd?

  

De 40 dagen voor Pasen is traditioneel de lijdens- of vastentijd, een tijd van bezinning en soberheid om je voor te bereiden op het grote feest van Pasen. Waarom zou je meedoen met deze 40-dagentijd en is vasten iets voor jou?

Door te vasten onthoud je je van bepaalde dingen, bijvoorbeeld luxe eten of tv-kijken. Daarmee train je je lichaam en je ziel door niet in te gaan op al haar behoeften. Ook kun je jezelf onderzoeken of je niet wordt meegenomen in de menselijke drang naar steeds meer; meer geld, meer zekerheid naar voldoende brood op de plank, meer lekker eten, meer genieten, meer aanzien, meer gezien worden, meer veiligheid. in plaats daarvan richt je je op Jezus, wat Hij heeft gedaan voor jou.

Doe je mee met de 40-dagentijd op jouw manier, zodat we als gemeente samen toegroeien naar Pasen?

Hulp nodig bij het gebed? Laat het ons weten. Al je vragen en verzoeken kun je mailen naar de werkgroep gebed.