24-26 nov: Kloosterweekend Abdij van Egmond

  

In januari van dit jaar hebben wij, Riëtte Petter en Yvette Schenk een kloosterweekend georganiseerd. De deelnemers en wijzelf hebben dit als positief ervaren en daarom hebben we weer een weekend gereserveerd in het gastenverblijf van de Abdij van Egmond.

Het weekend van 24-26 november 2023 zijn er nog een aantal plekken om dit weekend mee te beleven.

De abdij is een gemeenschap van Benedictijnse monniken met speciale aandacht voor gebed en gastvrijheid. In leven en werken getuigen zij ervan hoe goed een leven in broederlijke gemeenschap is met God. De zorg voor de aarde, aan ons toevertrouwd, staat daarbij centraal.
De abdij wil ook voor anderen een plaats van gebed en ontmoeting, rust en stilte zijn, waar men zich thuis voelt en op adem kan komen.

Tijdens het kloosterweekend zullen we meeleven in het ritme van de broeders. De getijden (gebedsdiensten) geven het ritme van de dag aan. In het programma zijn er verschillende meditatieve werkvormen, waaronder een stiltewandeling. Dat zijn momenten dat je in stilte mag ZIJN. Luisteren naar de stilte geeft ruimte, ruimte voor Gods licht in jou.

De kosten voor het weekend bedragen 185 euro per persoon. Dit is inclusief maaltijden en bed- en badlinnen.

Is je interesse gewekt en wil je je aanmelden? Mail dan naar Riëtte Petter of Yvette Schenk