Tentoonstelling 350 jaar Heidelbergse Catechismus

  

refo500Zin om met gemeenteleden, met uw vereniging of gespreksgroep op reis te gaan? Wilde u altijd al eens naar Heidelberg? Zou u meer willen weten over de geschiedenis van de Heidelbergse Catechismus? Zoekt u voor uzelf en uw catechisanten leerzame gezelligheid en opbouwende ontspanning?

Maak dan nu gebruik van de mogelijkheden die de Duitse stad Heidelberg dit voorjaar en deze zomer biedt. Van 12 mei t/m 15 september 2013 wordt in Heidelberg namelijk op twee locaties de tentoonstelling ‘Macht des Glaubens’ n.a.v. 450 jaar Heidelbergse Catechismus gehouden. In het Kurpfälzisches Museum komt u meer te weten over het ontstaan van de Catechismus, ontdekt u hoe de stad Heidelberg met haar universiteit zich tussen het verschijnen van de Heidelbergse Catechismus in 1563 en de Dertigjarige Oorlog tot een centrum van het Europese calvinisme ontwikkelde en hoe de nieuwe leer zorgde voor een stimulans van cultuur en wetenschap.

In de tentoonstelling in het imposante Slot Heidelberg staan de keurvorsten en hun politiek, hun leven van weelde en ingetogenheid, van ondeugd en vroomheid, centraal. Kortom, een tentoonstelling die aanleiding is om met elkaar door te spreken over geloven toen en nu, en over wat de Heidelberger vandaag nog te zeggen heeft.

De stad Heidelberg presenteert nu aantrekkelijke aanbiedingen voor groepen, waaronder combitickets en begeleiding door Nederlandssprekende gidsen. De aanbiedingen kunt u bekijken op www.heidelbergsecatechismus.nu. Het is ook mogelijk om uw reis te laten organiseren door een van onze reispartners. Ook hiervoor verwijzen wij u graag naar onze website.

Voor meer informatie kunt u ook direct met Refo500 contact opnemen via Karla Apperloo-Boersma, projectleider Refo500, info@refo500.nlwww.refo500.nl. Alvast een goede reis!