10 feb: Een echte vriend zijn

  

Zondagochtend gaan we verder met Job, waarbij nu zijn vrienden aan de beurt zijn. Je kunt van die vrienden zeggen wat je wilt, maar ze gingen dan toch maar. En dat is nog niet zo makkelijk want wat moet je zeggen? En wat zal hij gaan zeggen? Maar deze drie, ze gingen in elk geval.

Zondagavond gaat het zelfs over vier vrienden, vier vrienden die het dak van het huis slopen om een verlamde bij Jezus te brengen. Dat is nog eens wat anders dan een scheurtje in het plafond van de parkeergarage… Ze gaan door roeien en ruiten om hun vriend bij Jezus te brengen.

Ik heb het niet perse zo gepland, maar vind je dit geen mooi begin van de Week van de vriendschap? Wat voor vriend ben jij / wil zij zijn? En als jouw vriend helemaal stuk zit, moet je dan stil zijn als de vrienden van Job, of moet je alles uit de kast halen om hem bij Jezus te brengen?

Graag tot zondag.